OII FL Światła do jazdy dziennej - LED
Zwiń
X
-
Witam,
zakupiłem te kasowniki i przedziwna rzecz się dzieje....zapala się nadal błąd dla prawej strony jak mam włączone światła mijania i przekręcam zapłon (ale po przełączeniu na "zero" dzienne oba się palą błąd jest nadal), jak mam na "zero" światła i odpalam nie ma błędu. ktoś może ten "cud" rozwiązać ?!?!Passat b8 2.0 TDI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tomek_poznanw opisie kasowników masz podane że żarówki musza spełniać odpowiednie parametry - masz za słabe żarówki i problem bedzie wracał w zależosci od temp. zewnętrznej. również jak sie zrobi gorąco.....Passat b8 2.0 TDI
Komentarz
-
-
andrzej111 - jak zakodować ten sterownik ? Przecież ogólna opinia brzmi " w OII FL nie można zakodować sterownika tak, aby dzienne na LED bez kasownika nie wywalały błędu"... :shock: Chyba, że to tajemnica... :diabelski_usmiechDoświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
MOJA FURKA
Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"
Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71
Komentarz
-
-
częśc sterowników "idzie" ,ale i tak jest tak duże ryzyko uwalenia sterownika że ztcw to Enriquez tez juz tego chyba nie robi.... po prostu nie zawsze sie udaje - nawet jak znamy kodowanie dla danego sterownika... potem czeka nas wizyta w ASO aby przywrócic ustawienia fabrycznej i 150 zł w plecy.... biorąc to wszystko pod uwage to czasem prosciej jest wpiac wtyczke, tymbardziej jak trzeba komus i tak zapłacic...
Komentarz
-
-
Eidos71, u mnie działa, u kumpla też, żadnych wizyt w ASO nie mieliśmy ale też słyszałem, że można uwalić sterownik.
tomek_poznan, Eriquez teraz takie cuda robi ze sterownikami, że pewnie odratuje moduł jak coś pójdzie nie takSprzedam silikon do pokrywy rozrządu CDAA, CDAB, CCZA - D174003A2 - info na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez andrzej111u mnie działa->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez antassoZamieszczone przez tomek_poznanw opisie kasowników masz podane że żarówki musza spełniać odpowiednie parametry - masz za słabe żarówki i problem bedzie wracał w zależosci od temp. zewnętrznej. również jak sie zrobi gorąco.....
Ładne to są te żarówki:
CREE 30W
Cena może nie do przełknięcia dla każdego zdaję sobie z tego sprawę ale jak się dobrze poszuka można kupic je taniej.
Jak dla mnie minimum do dziennych to TAKIE COŚ
Mijałem się kiedyś ze skodą co miała w dziennych podobne żarówki jak Twoje i wyglądało to... mizernie i tanio. Widać było z daleka każdą pojedyńczą diodę SMD... O jasności w porównaniu do w/w przeze mnie nie wspomnę...
Komentarz
-
-
Jako, że zostałem wywołany do tablicy - dawno tego nie robiłem, aczkolwiek czas idzie do przodu, przybyło trochę sprzętu i mam już sposób na to aby uwalony bordnetz (znaczy się po prostu brak dziennych po zabawach z kodowaniem) odratować i mam pewien zapas bordnetzów na czarną godzinę, więc jak ktoś czuje potrzebę to zapraszam. Nie mniej jednak podkreślam, że rozwiązanie Tomka z kasownikami jest łatwiejsze do zamontowania dla każdego, kto nie ma dostępu do kabla i jest zdecydowanie tańsze od operacji przefalshowania bordnetza o ile nie będzie innego wyjścia. Do tej pory problematyczne były bordnetzy z końcówką "J" i czasem "D", aczkolwiek nie ma reguły.Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KulfonPZamieszczone przez antassoZamieszczone przez tomek_poznanw opisie kasowników masz podane że żarówki musza spełniać odpowiednie parametry - masz za słabe żarówki i problem bedzie wracał w zależosci od temp. zewnętrznej. również jak sie zrobi gorąco.....
Ładne to są te żarówki:
CREE 30W
Cena może nie do przełknięcia dla każdego zdaję sobie z tego sprawę ale jak się dobrze poszuka można kupic je taniej.
Jak dla mnie minimum do dziennych to TAKIE COŚ
Mijałem się kiedyś ze skodą co miała w dziennych podobne żarówki jak Twoje i wyglądało to... mizernie i tanio. Widać było z daleka każdą pojedyńczą diodę SMD... O jasności w porównaniu do w/w przeze mnie nie wspomnę...Passat b8 2.0 TDI
Komentarz
-
Komentarz